La pesca recreativa a la costa catalana. Guia d’espècies
La pesca marítima recreativa és una activitat amb una llarga tradició, fortament arrelada al litoral Mediterrani. A Catalunya, els més de 550 km de costa, juntament amb la diversitat geomorfològica del nostre litoral, contribueixen al fet que hi hagi un gran nombre de practicants de pesca recreativa. Segons un estudi recentment realitzat per la DGPAM (2020), s’estima que a Catalunya hi ha prop de 54.000 pescadors recreatius que practiquen almenys una de les tres modalitats: costa, embarcació o submarina.
Recomanacions de bones pràctiques:
- No capturar més individus dels necessaris. Retenir només aquells que hagin de ser consumits en un entorn familiar i d’amics; la resta caldria alliberar-los vius al mar.
- Respectar les talles mínimes, juvenils i espècies vulnerables i protegides.
- Evitar l’ús d’hams petits per ajudar a disminuir les captures d’individus per sota la talla mínima legal o talla de primera maduresa.
- En cas de pescar individus durant la seva etapa reproductora, es recomana la solta del peix viu a l’aigua, procurant tenir l’animal el mínim temps possible fora de l’aigua i intentant no malmetre’l en treure-li l’ham.
- Si es desitja conservar la captura d’una espècie vulnerable, s’aconsella pescar un únic individu de la mateixa espècie a cada jornada de pesca.
Podeu visualitzar o descarregar la guia d’espècies de la costa catalana en format PDF: GUIA D’ESPÈCIES DE LA COSTA CATALANA.
Més informació a http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Publicacio/2020-Guia-despecies.-La-pesca-recreativa-a-la-costa-catalana